Farsang felső tagozaton 2013

A farsangi hagyományokkal és Pápai Erzsébet: Tavasz köszöntő versével nyitotta meg Csőzik Istvánné igazgató helyettes az idei felsős farsangot.
Íme a kis vers: 

Februárban, farsang felé
elkergetjük a telet,
bár szép volt a nagykarácsony,
fáztunk éppen eleget,
kérünk egy kis meleget!

Jelmezt öltünk, síppal-dobbal
lármázunk egy keveset,
hogy a hosszú szürke álom
érjen véget, ha lehet,
s ne hozzon több hideget.

Így várjuk a langyos tavaszt,
számláljuk a perceket,
reggel-este, napról-napra
a kedvünk is kedvesebb,
ha az égbolt derűsebb.

Az égbolt ugyan nem sok jóval kecsegtetett minket ezután sem, viszont a mi kedvünk fokozottan derűssé vált, miután az ötletes egyéni jelmezesek felvonulását az osztályok vidám táncai és feldolgozásai követték. Ezt a vidám hangulatot csak fokozta Laurenzi Auréliano és Harmath Álmos Bendegúz 8.a osztályos tanulók Disco-ja. Mindenkinek kellemes tavaszvárást kívánunk!

Alsóerdősori felsősök és tanáraik.

A programon készült fotókat IDE kattintva lehet megtekinteni.

Színházlátogatás az 5.c osztállyal

A Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színházba látogattunk egy októberi napon, hogy megtekintsük a Kövek című előadást. 

Az Ausztráliában játszódó igaz történetben két kamasz unalomból gyilkossá válik. Az izgalmas téma mellett a színészek, Szanitter Dávid és Ruszina Szabolcs nemcsak a két fiú, hanem az őket elfogó rendőrök szerepét is kitűnően alakítják.

Mi lesz a fiúkkal? Erre a kérdésre az előadás ugyan válaszol, de a srácok további életét már egy drámafoglalkozás keretében boncolgatták tovább a diákok Egervári György drámapedagógus segítségével.

Az osztály tanári karrá alakult és a fenti kérdésre keresett megoldást. Érdekes, hogy a közös gondolkodás kapcsán a társadalom gyermekekhez fűződő viszonya milyen mélyen tükröződik a 5. c tanári karának ítéletében. A téma további kérdéseit osztályfőnöki órákon vitatjuk meg.

  • Index
  • Napló
  • Ma Erzsébet napja van.