Alsóerdősori Napközis Irodalmi Kör

Egyszer volt, hol nem volt… kezdhetném így is történetemet. Az alsóerdősori napközisek a kezdetek óta eredményesen szerepeltek a kerületi Napközis Vers- és Prózaíró versenyen, és az évek során kis baráti kör alakult a versenyzőkből. A tavalyi sikerek öröme után tovább folytattuk egymás verseinek, meséinek közös felolvasását, az udvaron, a szép tavaszi időben.

Ekkor érlelődött meg bennünk a gondolat, hogy Irodalmi kört alakítunk és rendszeressé, szervezettebbé tesszük a közös délutánokat. A tanév végén a csapat már megtervezte az idei munkát és alig vártuk, hogy ismét találkozzunk szeptemberben. Már az első héten megbeszéltük, mivel is fogunk foglalkozni. Készítettünk plakátot, tagokat toboroztunk, mindenkit buzdítottunk gondolatainak papírra vetésére.

Az idei év fő vonulata egyik tagtársunk novellájának meghallgatása, jelenetek dramatizálása, jelmezek készítése. Fantasztikus dolog látni, ahogy a gyermekek egyre önállóbbá, kreatívabbá válnak és ahogy sikeresen megvalósítják terveiket.

Még a Facebookon is van saját csoportunk, így sokkal könnyebben tarthatjuk a kapcsolatot akár iskola után is, vagy hétvégén. Hamarosan felkerül az iskola honlapjára is a 2007-2011 között íródott versek, mesék, novellák gyűjteménye. A gyerekekkel együtt nagyon örülünk, hogy egyre nagyobb kis csoportunk népszerűsége. Most Adventra készülünk, a témához kapcsolódó versek, írások felolvasásával és természetesen bekapcsolódunk az Adventi klubnapközi kézműves foglalkozásaiba is.

 

2011.11.10.

Irsikné Karácsony Andrea

napközis munkaközösség-vezető


  • Index
  • Napló
  • Ma Etelka, Aletta napja van.